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가정식레시피

감자조림 반찬 레시피[Boiled potatoes]

by 사랑반어린이 2024. 7. 14.

 
 
 

감자조림[Boiled potatoes]

 

boiled potatoes with kkari pepper

 
 
 
재료


감자, 양파, 꽈리고추, 물 300ml
 
양념장
파, 마늘, 간장, 설탕, 치킨스톡, 후추, 고춧가루 
 
 
만드는 순서


1. 감자, 양파를 네모 모양으로 썬다
2. 냄비에 썰은 양파, 감자, 물 300ml를 넣고 약 5~10분간 끓인다. (감자가 50% 익어야 함)
3. 파, 마늘, 간장, 설탕, 치킨스톡, 후추, 고춧가루를 넣고 양념장을 만든다.
4. 감자가 어느정도 익었으면 꽈리고추와 양념장을 넣고 잘 섞어준 후 5분~10분 정도 뚜껑을 덮고 조린다.
5. 국물을 살짝 남겨두고 불은 끈다.
6. 밥과 함께 맛있게 비벼 먹는다.
 


 

Material
Potato, onion, kkari pepper, water 300ml

Marinade
green onion, garlic, soy sauce, sugar, chicken stock, pepper, red pepper powder

The order of making it
1. Cut potatoes and onions into squares
2. Put sliced onions, potatoes and 300ml water in a pot and boil for about 5-10 minutes. (Potatoes should be 50% cooked)
3. Add green onions, garlic, soy sauce, sugar, chicken stock, pepper and red pepper powder to make the sauce.
4. When the potatoes are cooked to a certain extent, add the kkari pepper and the sauce, mix well, cover and cook for 5-10 minutes.
5. Leave a little soup and turn off the gas.
6. Mix it deliciously with rice.

 


 
 

 
 
 
 

감자,양파, 꽈리고추 준비
감자와 양파 깍뚝썰기
감자, 양파, 물 넣고 끓인다
후추, 설탕, 간장, 치킨스톡, 고춧가루, 마늘,파준비
모든양념재료 넣고 섞기
감자가 50% 익으면 꽈리고추, 양념장 넣고 끓인다
감자가 다 익으면 완성
밥과 함께 맛있게 비벼 먹는다