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가정식레시피

서진이네 돌솥비빔밥[Dolsot-bibimbap]

by 사랑반어린이 2024. 7. 12.

 
 
 

서진이네 돌솥비빔밥[Dolsot-bibimbap]

 

Dolsot-bibimbap

 
 
 

재료


당근, 양파, 버섯, 호박, 콩나물, 고추장, 참기름, 밥 한 공기, 소금, 후추
 
 
 

만드는 순서


1. 당근, 호박, 양파는 채썰어서 프라이팬에 소금을 적당량 넣고 볶는다.
2. 콩나물은 물에 데치고 물기를 제거 후, 소금, 후추, 참기름에 버무린다.
3. 버섯은 얅게 찢어서 프라이팬에 소금을 적당량 넣고 볶는다.
4. 돌솥에 참기름을 골고루 바르고 밥을 담는다.
5. 준비된 채소들을 가지런히 올린다.
6. 약불에 돌솥을 올리고 소리가 들리면 5분 정도 후에 불을 끈다.
7. 고추장을 넣어 비벼 먹는다.
 


 

Material
Carrot, onion, mushroom, pumpkin, bean sprouts, red pepper paste, sesame oil, a bowl of rice, salt, pepper

The order of making it
1. Slice carrots, pumpkins, and onions and stir-fry them in a frying pan with an appropriate amount of salt.
2. Blanch bean sprouts in water, remove moisture, and mix with salt, pepper, and sesame oil.
3. Tear mushrooms into thin slices and stir-fry them in a frying pan with an appropriate amount of salt.
4. Apply sesame oil evenly to a stone pot and put rice in it.
5. Place the prepared vegetables neatly.
6. Put a stone pot on low heat and turn off the gas after about 5 minutes when you hear the sound.
7. Mix it with red pepper paste.